"Десна" - "Зірка" обзор

воскресенье, 23 августа 2009 г.
DSC02030.JPG
Де ділися ті славні часи, коли на трибунах Гагаріонштадіону збирались майже повні трибуни? От і у суботу, 22 серпня, навіть перспектива двох святкових днів не заманила на футбол більш (вже майже традиційних) 2,5 тисяч вболівальників… Хтось, можливо, вже ексгумував зариту весною картоплю, однак більшість «неприйшовших» аргументують факт відсутності на трибунах просто - «Втомили вже ці напівфутбольні розбірки». І слава чернігівської «Десни», як одного із найбільш відвідуваних клубів тихо сходить у прірву…

18.00, свисток арбітра і гра розпочалась. Фани одразу погнали команду вперед (зрозумі-ло, що навіть нічия не влаштувала б вишукані смаки футбольних гурманів, тим більше в кого ж вигравати, як не у новачків, на кшталт сьогоднішнього суперника - кіровоградської «Зірки»). До речі, випадково поруч із нами опинилися на трибунах двоє чоловіків із Червоногра-да, які на свята приїхали погостювати до Чернігова. Так от саме вони весь час гри розсипали-ся у компліментах фанам: «І волають, і співають, може вони і танцювати вміють?»))

А от у матчі спочатку точилася досить нудна і рівна гра. Складалося враження, що ніко-му нічого від матчу не треба. Лише на 20 хвилині стався перший в матчі гострий момент, ко-ли нападник гостей вискочив справа під гострим кутом до воріт «Десни» і спробував пробити. Однак Пилипенко удар кулаками відбив далеко в поле. А от перший більш-менш гострий момент господарів став і гольовим. Метрів за 25 прямо по центру воріт «Зірки» штрафний пробивав Сергій Грибанов. Удар вийшов сильним, гарним і майже точним. «Круглий» вліпи-вся в поперечину і відскочив у ворота (що нам було дуже видно!), однак і боковий, і арбітр у полі взяття не зафіксували. Обидві команди на мить завмерли в очікуванні остаточного вер-дикту. Єдиний, хто не завмер - Петро Кондратюк. Він підскочив до м’яча і головою добив у ворота. Там знову майже із лінії воріт захисник «виніс», однак тут вже обидва арбітри вирі-шили, що хватить знущатися із слабих нервів вболівальників і гол зарахували. Сталося це диво у період із 34 по 37 хвилину, і лише після початку другого тайму було оголошено, що таки автором голу треба вважати Сергія Грибанова (в принципі, нам то на трибунах яка різниця, головне, що «Десна» повела у рахунку).

В другому таймі господарі трохи завелися і почали частіше наближатися до воріт кірово-градців. Однак на 53 хвилині гості все ж зрівняли рахунок. Хоча і досить спірно. У штрафній впав нападник гостей (хоча видно було, що «ниряв» він сам і навіть секунд за 10 до початку ігрового зіткнення). Однак пенальті було призначено і реалізовано Олександром Кочурою. 1:1 - здавалося, що «Десні» саме із цього момент замінили батарейки. Низка замін, ряд атак (один рейд Мостового через 3 захисників у штрафному майданчику гостей під скандування трибун «Падай!» чого вартий) і гол, як то кажуть, «назрівав».

На 78 хвилині - «назрів». Ображений, що перший гол зарахували не йому, Петро Конд-ратюк змусив піднятися трибуни на ноги і аплодувати йому! Отримавши м’яч на правому фланзі, ніби дредноут серед байдарок, він пронісся через тин із П’ЯТИ (!!!) гравців «Зірки» на лівий, останнього із яких поклав на замаху і з лівої ноги пробив у дальній від кіпера кут. Бра-во - і рахунок на табло загорівся цифрами, які стали остаточними: 2-1.

Друга перемога «Десни» підняла її у таблиці на гарне шосте місце. Гарна команда, ну чесне слово! От тільки дуже хочеться знову звернутися до навколофутбольних інтриганів: «Не можете допомагати - ну хоч не заважайте!»

P.S. До речі, ніби відповідаючи на запитання у футбольному форму про післяматчову прес-конференцію… По стадіону оголосили, що вона буде. Прийшовши до адміністративного корпусу, був зустрітий темрявою у вікнах, зачиненим залом для «пресух». Підійшов іще один кореспондент і єдине, що ми побачили, як нинішній керівник ФК «Десна» та адмін-працівники сідали у свої авто і покидали стадіон. Забули?

Валерон Горлатий.