Дела с финансированием "Нивы" плохи

вторник, 4 августа 2009 г.
Тернопільську "Ниву" рятуватимуть разом із владою

Аби "витягнути" тернопільську "Ниву" з фінансової скрути, влада, можливо, погодиться на частку власності в акціонерному товаристві, на яке перетворять футбольну команду.

Приклади, коли футбольні клуби були у приватній власності, а згодом ставали акціонерними товариствами, як заявив 3 серпня голова обладміністрації Юрій Чижмарь (35 р.), в Україні є. Причому органи місцевої влади при розподілі акцій отримували свою частку.
- Нині клуб перебуває у приватній власності, але якщо ця структура виявить бажання створити акціонерне товариство, ми ідею підтримаємо, - каже губернатор. - Адже минулого сезону команда показала хороший результат, вийшла до першої ліги. Ми сподаваємося на відродження того футболу на теренах краю, яким він був 10 років тому. Через це як губернатор вважатиму за честь, якщо влада долучиться до діяльності акціонерного товариства.
Наразі ж влада, як наголошує губернатор, може розглядати лише питання про посильну допомогу клубу. Причому голова облради Олексій Кайда (38 р.) із цим також погодився. Відтак питання про виділення 380 тис. грн з бюджету на вступний внесок для дозволу на участь футбольної команди у кубку України буде у порядку денному наступного засідання сесії облради.
- Федерація футболу не зважає на можливості футбольних клубів брати участь у тих чи інших кубках, - підсумував він. - Межа рівна як для донецьких і київських клубів, так і для тернопільського. Хоча зрозуміло, що можливості нашого й їхнього бізнесу - різні речі. Тому перетворення "Ниви" на акціонерне товариство - правильна тема. Можливо, таким чином ми зможемо залучити багатших спонсорів.