Десна - Севастополь

воскресенье, 2 августа 2009 г.
"Десна" - "Севастополь" 0:0

«Десна»: Пилипенко, Чуланов, Анеліков (Грибанов, 87), Боровков, Євстафієв, Войнаровський (Кондратюк, 70), Кобець, Старенький, Сердюк, Кожем’яченко (Кандауров, 77), Ільяшов (Мостовой, 46).

«Севастополь»: Сокоренко, Ференчак, Башлай, Гололобов, Гудзікевич (Вишняков, 90+2), Піскун, Жабокрицький, Шевчук, Мємєтов (Сучу, 46), Култишев (Шишкін, 90), Плешаков (Ізвеков, 46)


Минулий чемпіонат «Десна» завершувала домашньою грою проти ПФК «Севастополь». За півтора місяці ці команди знову зіграли в місті над Десною. Результат той самий – нічия. Обидві команди надто добре знають одна одну, щоб здивувати суперника. От і звітна гра несподіванок не принесла. Принаймні, не таких, які би дозволили скористатися розгубленістю і забити гол.

Вже на 3-й хвилині чернігівці отримали право на небезпечний штрафний. Трохи лівіше від центру (з позиції того, хто б’є), за 25-27 метрів від воріт. Удар Євстафієва влучив у стінку.

А ще за 3 хвилини господарі провели блискавичну атаку, яка ледь не завершилася голом. Ярослав Сердюк, який поступово стає лідером команди (особливо, якщо мова йде про атакуючі дії) обійшов на правому фланзі двох суперників і віддав пас в центр штрафного майданчика. Там Олександр Кожем’яченко, не зупиняючи м’яч, зкинув його під удар Ільяшову, але той з вигідної ситуації пробив дещо вище поперечини. Ці події вклалися в 2-3 секунди. «Якби так завжди грали – кожен суперник би по 4-5 м’ячів отримував би», - почулося за спиною від вболівальників.

Але після цього чернігівці мало на що спромоглися. Так, «Десна» мала певну перевагу, більшу частину матчу м’яч перебував на половині поля гостей, але весь зиск з цього – дальні неточні удари у виконанні Кобця, Ільяшова і Чуланова. Особливо не пощастило останньому. Захисник підключився в атаку на подачу кутового. Але не побіг в гущину подій, а зупинився метрах в 5 від лінії карного майданчика. І коли захисники винесли снаряд подалі від воріт, першим опинився на м’ячі і зльоту пробив в нижній кут воріт. Ех, на 20 сантиметрів би лівіше - бути голу.

До перерви чудовий шанс втратив ще й Войнаровський На 44-й хвилині Ільяшов зібрав навколо себе в штрафному гостей трьох захисників і м’яко накинув м’яч на голову Войнаровського, про якого всі чомусь забули. Як виявилося, гра головою – не найсильніше місце восьмого номера «Десни». В ситуації, коли ніхто не заважав і до воріт було не більше 7-8 метрів, він пробив дуууууже неточно.

Перші хвилини другого тайму активніше проведи гості. Спочатку вони мали карати «Десну» за помилку Кобця. Богдан махнув ногою повз м’яч і дозволив Жабокрицькому і вискочити на ворота Пилипенка по флангу. Добре хоч Євстафієв встиг наздогнати «Жабу» (так партнера по команді весь матч називав воротар севастопольців) і заблокувати його пас в центр на вільного Сучу. Потім Гудзікевич, від проходів якого лівим флангом весь перший тайм було страшно, зі штрафного пробив прямо в руки Пилипенка…

Ще раз Жабокрицький проштовхався з м’ячем аж до лінії штрафного по центру і вже падаючи встиг віддати ліворуч на Гудзікевича. Під удар крайка «Севастополя» кинулося відразу троє захисників, один з яких заблокував «постріл».

А потім гості втомилися. Це помітили чернігівці, які повернули собі ініціативу і надовго закрили суперника на їх половині поля. Однак, помітна перевага у гострі моменти не перетворилася. Удари здалеку як і раніше були неточними, а всі спроби навісити з флангів перетворював на ніщо височенний Дмитро Гололобов, який зовні дещо нагадував тезку з «Шахтаря» - Чигринського: зріст, довге волосся, борідка…

За 10 хвилин до закінчення гри відзначилися фанати. З нагоди 20-річчя фан-руху в Чернігові вони розгорнули величезне полотно з написом «20 років разом» і запалили потужну димову шашку. Відразу після цього «деснянці» спромоглися на останній момент у матчі. Грибанов з флангу навісив на Сердюка, але той пробив головою не влучно.

Після матчу віце-президент «Десни» Володимир Сулим полякав присутніх журналістів тим, що до 5-го серпня в ПФЛ потрібно відправити другий внесок в розмірі 185 тисяч гривень. Оскільки президент Олександр Поворознюк в клубі давно не з’являвся – грошей нема. Прозвучали і традиційні закиди на адресу діючого мера. Після чого пан Сулим, втік від журналістів, відмовившись відповідати на їхні питання, серед яких обов’язково було би й наступне: «яке відношення має мер Чернігова до клубу, який вже два роки є приватною структурою?».

Анастасія Мельничук, спеціально для UA-Футбол